Psi a děti dohromady

Poslední týden v květnu uspořádal Kynologický klub Tišnov další psí akci. Tentokrát to bylo pro žáky jedné základní školy z Tišnova, s podtitulem „ Jak se zachovat, potkám-li cizího psa“

Místní pejskaři a cvičitelé z kynologického klubu přivítali první dětské návštěvníky se svými třídními již kolem osmé hodiny a po celé dopoledne se zde střídaly jednotlivé třídy. Ti mladší brzy ráno až po osmáky či deváťáky kolem poledne.

Kolem cvičiště, kde psi a psovodi předváděli své znalosti a předávali je dětem, bylo doslova  obleženo.

Celé dopoledne bylo rozdělno do několika bloků, kdy se průběžně žáci dozvídali inforace, jak se napříkald chovat při „očuchávání“ veselým psem, ať už malý nebo velkým.

Také se jim dostalo informací, co je důležité znát, pokud se sami rohodnou stát se majitelem psa. Co vše je třeba znát, podle rasy psa. Že každý pes, potřebuje jiný prostor, jinak se chová a potřebuje samostatný přístup.

Třeba takové štěně čivavy potřebuje jiný přístup, než štěně labradora nebo Německého ovčáka, který bude Vážit kolem 35 - 45 kilo. Také množství krmení, délka venčení, umístění psa v bytu nebo na zahradě a spousty dalších informací.

Byly předvedeny metody, jak vychovávat štěně, až k ovládání psa při sportovní kynologii či obranách. Zadržení pachatele.

Ano základ je vždy stejný, vychovat poslušného psa, který bude svého majitele poslouchat na slovo a při venčení si bude rozumět i s dalšími pejsky, které potká při svém venčení.

To vše se mohli účastníci této akce dozvědět, při průběžném předvádění různých ras psů svými majiteli.

Představen tak byl pes jako domácí mazlíček, aktivní pes a obor sportovní kynologie, pes obranář, nebo pes pro nevidomé, pomocník člověka. Protože zdejší psi jsou cvičení nedělá jim problém být se skupinou lidí a tedy zde si je mohli žáci i pohladit. Samozřejmě, jak se učilo, nejdříve se zeptat majitele.

Dále bylo předvedeno skupinové dlouhodobé odložení psa. Zde na vlastní oči mohli žáci vidět, že pokud je spolu 8 psů různých ras i velikostí, a jsou cvičení a jejich majitelé se o ně poctivě starají, můžou spolu psi vycházet.

 

 

Ono za každým „zlým“ psem stojí člověk, který se o psa nestará nebo je na něho zlý a pes proto vidí v každém dalším člověku zase jen „zlého člověka“, protože nic jiného nezná. Za to, jaký pes je, mohou vždy jejich pánečci.

Autor: Ilja Hynek | čtvrtek 20.6.2013 9:58 | karma článku: 15,66 | přečteno: 560x
  • Další články autora

Ilja Hynek

Fobie - bojíme se všichni?

28.8.2015 v 5:12 | Karma: 11,18

Ilja Hynek

Kladivo na podnikatele? EET!

28.7.2015 v 12:25 | Karma: 22,94

Ilja Hynek

Psi, kam se podíváš

18.9.2012 v 22:52 | Karma: 13,96

Ilja Hynek

Pokoušejí se mě zabít

22.4.2012 v 21:26 | Karma: 14,72

Ilja Hynek

Jak se zbavit důchodců...

12.12.2011 v 6:05 | Karma: 24,03

Ilja Hynek

Jak vypadá dokonale chráněná FVE?

20.9.2011 v 13:12 | Karma: 9,65
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1836x
Zajímám se o různé kulturní a nyní i politické akce. Kulturní ty netradiční. Píšu o tom, co lidi zajímá, i tom, o čem se nemluví, ale ví. HTML žije! a Seznam není všemocný!

Snažím se podávat nezkreslené informace, všechny zdroje si osobně ověřuju. Píšu o tom, co mě i ostatní lidi, jak se říká, "pálí".

Říkám pravdu natvrdo a píši o tom, co si můžu ověřit.

Co nevím, to se naučím a když mě někdo "poučí" v oboru, který neznám, beru to.

Je-li něco, co za to stojí, napíšu o tom.