Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak prodat v řeznictví prošlé nebo starší potraviny za plnou cenu.

15. 05. 2014 11:05:19
V Brně v jednom renomovaném řeznictví a uzenářství, přišli na to, jak prodat oschlý nebo starší a tedy prošlý krájený Katalánský salám za plnou cenu. Kdybyste takový krájený salám viděli, tak už od pohledu byste jej nekoupili a vedoucí v řeznictví by ho musel odepsat jako ztrátu.
Katalánský salám čerstvý a schovaný starší, oschlýKatalánský salám čerstvý a schovaný starší, oschlýIlja Hynek

Ano, existují prodejny, které přímo nabízí prošlé zboží a upozorňují na to své zákazníky. Máme je v Brně, mají je i v Praze a ve spoustě obchodních domů i malých prodejen s potravinami najdete koutek s prošlými potravinami, většinou tyčinky, obalovací směsi, konzervy a plechovkové pití, kde je ale upozornění, že jsou po datu spotřeby!

Jde o to, že když jsem si očima vybral krásně pevný Katalánský salám v nakrájeném sloupci, který byl už od pohledu dnes krájený, odvážila mi obsluha 20 deka, a všichni jsme byli spokojení, v tu chvíli.

Hezky kulatý čerstvý a malý staršíAle ne já doma, při večerním rozbalení. Prohlédněte si přiložené fotky. Pod třemi kousky koleček seshora jsem našel jeden kousek menšího nekulatého průměru. Divné, ale ja k jsem dále pokračoval, tak co tři až čtyři kolečka byly proložené oním "scvrklým" kolečkem, ne moc scvrklým, ale od pohledu viditelně starším stejným typem salámu, a to až do konce mého zakoupeného balení. Rozdíl byl patrný i po čichu. Nebylo to čerstvé.

Jak se tedy ony menší "kolečka" jinak vonícího a staršího salámu dostaly mezi čerstvě krájená?
Z kráječe asi ne. Tady musela zapracovat lidská ruka a nápad.

Všichni víte, jak se krájí celé salámy na automatu - kolečko za kolečkem a úhledně spojené dohromady s mírnou boční odchylkou... V každém řeznictví je takový kráječ.

Vypadá to, že v tomto řeznictví, speciálně v této pobočce v Brně, nemají ztráty na salámech. Možná jen na těch dražších. Ale kdo ví. Přitom firma jako taková má dlouhodobou historii a vyhrála i Zlatou salimu za kvalitní potravinářské výrobky. Že by byla chyba ve vedení této jedné prodejny? Nebo se jedná o iniciativu obsluhy?

Osobně tam nakupuji pokaždé, když jdu kolem a zatím vždy dostáli svým reklamním letákům i kvalitě a čerstvosti. Ve výrobě tedy chyba nebude.

Máte někdo podobnou zkušenost s tímto maskováním starého mezi čerstvé? Ať už jde o krájený salám nebo třeba zeleninu či ovoce? Mimochodem, v jednom Kauflandu v Brně nabízeli plesnivé jahody, seschlé ředkvičky a dalšíplesnivé ovoce a zeleninu. Asi před dvěma týdny. Příště si to nafotím a zase napíšu. Ale to je na samostatný článek.

Ještě budu pátrat po GM potravinách - geneticky modifikovaných, které by se také neměly prodávat a dostávat na český trh. Už se tak i stalo ( oleje ze sóji), ale jsou GM potraviny v oběhu i nyní? A víte, o jaké potraviny se jedná? Jsme jako zákazníci dostatečnmě informovaní? Uvidíme.

Autor: Ilja Hynek | čtvrtek 15.5.2014 11:05 | karma článku: 21.71 | přečteno: 2930x

Další články blogera

Ilja Hynek

Kolik mrtvol je potřeba pro vaše uspokojení?

Komu tuto otázku položit? A jak na ni asi odpoví. Já ji pokládám Vám, čtenářům blogu, k zamyšlení nad životem. Pozastavte se a zapřemýšlejte, kdy Vás naposledy uchvátily stovky nebo tisíce mrtvol, například v nějakém filmu?

7.5.2017 v 20:25 | Karma článku: 11.64 | Přečteno: 820 | Diskuse

Ilja Hynek

Fobie - bojíme se všichni?

Tolik fóbií jako poslední rok jsem už dlouho nezaznamenal. Obavy začínající na všechny možné písmena abecedy. Máme tedy fóbie - strach z něčeho? Neboje to jenom módní doplněk, aby bylo o čem mluvit. Lidi pořád o nečem mluví...

28.8.2015 v 5:12 | Karma článku: 9.77 | Přečteno: 362 | Diskuse

Ilja Hynek

Kladivo na podnikatele? EET!

EET ano či ne Anketa/hlasování, skončila, ohledně EET a registračních pokladen se nashromáždilo 250 odpovědí. Graficky vyjádřené zde v článku a Vaše komentáře k EET také. Neupraveno.

28.7.2015 v 12:25 | Karma článku: 22.08 | Přečteno: 981 | Diskuse

Ilja Hynek

EURO pod 20,- To je tvrdá česká měna!

Ano, takto nejak by to mohlo vypadat, kdyby se vrátilo podnikání českých podnikatelů a EURO bylo jako druhá měna. Tedy je to vize na pár let dopředu. Ale co nyní s EET? Přispěje ke snížení daní nebo zničí pár tisíc podnikatelů?

23.7.2015 v 9:23 | Karma článku: 20.05 | Přečteno: 607 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Pavel Liprt

Komňa - vesnice roku 1592 nebo 2011?

Že se Jeníček narodil, to je jisté. Dokonce i na dni se všichni shodnou, byl to 28. březen 1592. Horší je to ale s místem narození Jana Amose Komenského. Nic určitě nezkazím, když uvedu, že se tak stalo na jihovýchodní Moravě.

27.6.2017 v 15:06 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 44 | Diskuse

František Filip Dvořák

Sugesce k ovládání společnosti

Od nepaměti tento mechanismus využívaly kulty a církve všeho druhu. A proč to dělají? Inu - myslí to s námi dobře. Dokonce tak dobře, že nás ochrání před tím, abychom se namáhali myslet sami.

27.6.2017 v 12:58 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 362 | Diskuse

Jaroslav Čejka

O miliardáři, kterému ukradli křeslo

Wolkrova "Pohádka o milionáři, který ukradl slunce" už dávno není in. Zná ji jen málokdo. Podobně jako jejího autora. Dnes jsou v kurzu jiné příběhy. Například ten o miliardáři, kterému ukradli křeslo. To ministerské, samozřejmě.

27.6.2017 v 12:27 | Karma článku: 16.96 | Přečteno: 647 |

Josef Hejna

Sedlina

Každý občan má svůj rozum, každý může posoudit papalášské praktiky Pražského hradu sám. Jenom přemýšlím, jaké výročí mává na Ovčáčka. Tomu by to na Hradě moc slušelo.

27.6.2017 v 12:00 | Karma článku: 14.87 | Přečteno: 228 | Diskuse

Eva Zwemmer Tauerová

Multikulti polévka

Občas se po cestě z fitka domů stavuji tady u nás v haagském ghettu v takovém kebab-shoarma bufetu. Chodník a výlohu mají sice podělanou od holubů a ani vevnitř to není nic moc, ale maso dělají výborné.

27.6.2017 v 9:33 | Karma článku: 23.18 | Přečteno: 1365 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1839

Zajímám se o různé kulturní a nyní i politické akce, kulturní ty netradiční. Píšu o tom, co lidi zajímá, i tom, o čem se nemluví, ale ví. HTML žije! Seznam není všemocný! Snažím se podávat nezkreslené informace, všechny zdroje si osobně ověřuju. Píšu o tom, co mě i ostatní lidi, jak se říká, "pálí". Říkám pravdu natvrdo a píši o tom, co si můžu ověřit. Co nevím, to se naučím a když mě někdo "poučí" v oboru, který neznám, beru to.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.