Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak prodat v řeznictví prošlé nebo starší potraviny za plnou cenu.

15. 05. 2014 11:05:19
V Brně v jednom renomovaném řeznictví a uzenářství, přišli na to, jak prodat oschlý nebo starší a tedy prošlý krájený Katalánský salám za plnou cenu. Kdybyste takový krájený salám viděli, tak už od pohledu byste jej nekoupili a vedoucí v řeznictví by ho musel odepsat jako ztrátu.
Katalánský salám čerstvý a schovaný starší, oschlýKatalánský salám čerstvý a schovaný starší, oschlýIlja Hynek

Ano, existují prodejny, které přímo nabízí prošlé zboží a upozorňují na to své zákazníky. Máme je v Brně, mají je i v Praze a ve spoustě obchodních domů i malých prodejen s potravinami najdete koutek s prošlými potravinami, většinou tyčinky, obalovací směsi, konzervy a plechovkové pití, kde je ale upozornění, že jsou po datu spotřeby!

Jde o to, že když jsem si očima vybral krásně pevný Katalánský salám v nakrájeném sloupci, který byl už od pohledu dnes krájený, odvážila mi obsluha 20 deka, a všichni jsme byli spokojení, v tu chvíli.

Hezky kulatý čerstvý a malý staršíAle ne já doma, při večerním rozbalení. Prohlédněte si přiložené fotky. Pod třemi kousky koleček seshora jsem našel jeden kousek menšího nekulatého průměru. Divné, ale ja k jsem dále pokračoval, tak co tři až čtyři kolečka byly proložené oním "scvrklým" kolečkem, ne moc scvrklým, ale od pohledu viditelně starším stejným typem salámu, a to až do konce mého zakoupeného balení. Rozdíl byl patrný i po čichu. Nebylo to čerstvé.

Jak se tedy ony menší "kolečka" jinak vonícího a staršího salámu dostaly mezi čerstvě krájená?
Z kráječe asi ne. Tady musela zapracovat lidská ruka a nápad.

Všichni víte, jak se krájí celé salámy na automatu - kolečko za kolečkem a úhledně spojené dohromady s mírnou boční odchylkou... V každém řeznictví je takový kráječ.

Vypadá to, že v tomto řeznictví, speciálně v této pobočce v Brně, nemají ztráty na salámech. Možná jen na těch dražších. Ale kdo ví. Přitom firma jako taková má dlouhodobou historii a vyhrála i Zlatou salimu za kvalitní potravinářské výrobky. Že by byla chyba ve vedení této jedné prodejny? Nebo se jedná o iniciativu obsluhy?

Osobně tam nakupuji pokaždé, když jdu kolem a zatím vždy dostáli svým reklamním letákům i kvalitě a čerstvosti. Ve výrobě tedy chyba nebude.

Máte někdo podobnou zkušenost s tímto maskováním starého mezi čerstvé? Ať už jde o krájený salám nebo třeba zeleninu či ovoce? Mimochodem, v jednom Kauflandu v Brně nabízeli plesnivé jahody, seschlé ředkvičky a dalšíplesnivé ovoce a zeleninu. Asi před dvěma týdny. Příště si to nafotím a zase napíšu. Ale to je na samostatný článek.

Ještě budu pátrat po GM potravinách - geneticky modifikovaných, které by se také neměly prodávat a dostávat na český trh. Už se tak i stalo ( oleje ze sóji), ale jsou GM potraviny v oběhu i nyní? A víte, o jaké potraviny se jedná? Jsme jako zákazníci dostatečnmě informovaní? Uvidíme.

Autor: Ilja Hynek | čtvrtek 15.5.2014 11:05 | karma článku: 21.71 | přečteno: 2938x

Další články blogera

Ilja Hynek

Kolik mrtvol je potřeba pro vaše uspokojení?

Komu tuto otázku položit? A jak na ni asi odpoví. Já ji pokládám Vám, čtenářům blogu, k zamyšlení nad životem. Pozastavte se a zapřemýšlejte, kdy Vás naposledy uchvátily stovky nebo tisíce mrtvol, například v nějakém filmu?

7.5.2017 v 20:25 | Karma článku: 13.17 | Přečteno: 835 | Diskuse

Ilja Hynek

Fobie - bojíme se všichni?

Tolik fóbií jako poslední rok jsem už dlouho nezaznamenal. Obavy začínající na všechny možné písmena abecedy. Máme tedy fóbie - strach z něčeho? Neboje to jenom módní doplněk, aby bylo o čem mluvit. Lidi pořád o nečem mluví...

28.8.2015 v 5:12 | Karma článku: 9.77 | Přečteno: 365 | Diskuse

Ilja Hynek

Kladivo na podnikatele? EET!

EET ano či ne Anketa/hlasování, skončila, ohledně EET a registračních pokladen se nashromáždilo 250 odpovědí. Graficky vyjádřené zde v článku a Vaše komentáře k EET také. Neupraveno.

28.7.2015 v 12:25 | Karma článku: 22.08 | Přečteno: 995 | Diskuse

Ilja Hynek

EURO pod 20,- To je tvrdá česká měna!

Ano, takto nejak by to mohlo vypadat, kdyby se vrátilo podnikání českých podnikatelů a EURO bylo jako druhá měna. Tedy je to vize na pár let dopředu. Ale co nyní s EET? Přispěje ke snížení daní nebo zničí pár tisíc podnikatelů?

23.7.2015 v 9:23 | Karma článku: 20.05 | Přečteno: 608 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jan Dvořák

Je lepší být nezdravým Čechem než být zdravým Afgháncem?

Jedna britská klinika plastických operací kromě vynikající zkrášlovací praxe je rovněž významným vědeckým pracovištěm.

26.9.2017 v 21:15 | Karma článku: 18.30 | Přečteno: 469 | Diskuse

Karel Babica

Contradictio in adjecto naše soudy nezajímá!

Ale možná je naše soudnictví OK. A chybu hledejme v neobratném vyjádřování novináře způsobeném "misunderstandingem". Vlastně nakonec ani novinář za nic nemůže, vinna patrně bude jazyková bariéra, která může úplně za všechno.

26.9.2017 v 19:50 | Karma článku: 14.45 | Přečteno: 253 | Diskuse

Aleš Hodina

Homosexuální osvojení neprojdou

Vcelku bez povšimnutí médií zůstala skutečnost, že končící Poslanecká sněmovna už rozhodně nestihne projednat novelu zákona o registrovaném partnerství.

26.9.2017 v 19:01 | Karma článku: 21.48 | Přečteno: 461 | Diskuse

Jiří Goldman

Existují v podstatě jen dvě základní koncepce života a politiky

Při pohledu na politický vývoj ve světě vidím jen dvě základní koncepce politického a společenského života.

26.9.2017 v 17:52 | Karma článku: 4.25 | Přečteno: 154 | Diskuse

Adam Mikulášek

Tak nám papeže Františka obvinili z kacířství

Zní to možná archaicky, ovšem jde o to, že papež podle konzervativních kruhů církve hlásá bludné učení. Podle mého je papež ještě něco horšího, trojský kůň v cizích službách.

26.9.2017 v 17:08 | Karma článku: 28.49 | Přečteno: 636 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1842

Zajímám se o různé kulturní a nyní i politické akce, kulturní ty netradiční. Píšu o tom, co lidi zajímá, i tom, o čem se nemluví, ale ví. HTML žije! Seznam není všemocný! Snažím se podávat nezkreslené informace, všechny zdroje si osobně ověřuju. Píšu o tom, co mě i ostatní lidi, jak se říká, "pálí". Říkám pravdu natvrdo a píši o tom, co si můžu ověřit. Co nevím, to se naučím a když mě někdo "poučí" v oboru, který neznám, beru to.



Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.