Jak prodat v řeznictví prošlé nebo starší potraviny za plnou cenu.

V Brně v jednom renomovaném řeznictví a uzenářství, přišli na to, jak prodat oschlý nebo starší a tedy prošlý krájený Katalánský salám za plnou cenu. Kdybyste takový krájený salám viděli, tak už od pohledu byste jej nekoupili a vedoucí v řeznictví by ho musel odepsat jako ztrátu.

Katalánský salám čerstvý a schovaný starší, oschlýIlja Hynek

Ano, existují prodejny, které přímo nabízí prošlé zboží a upozorňují na to své zákazníky. Máme je v Brně, mají je i v Praze a ve spoustě obchodních domů i malých prodejen s potravinami najdete koutek s prošlými potravinami, většinou tyčinky, obalovací směsi, konzervy a plechovkové pití, kde je ale upozornění, že jsou po datu spotřeby!

Jde o to, že když jsem si očima vybral krásně pevný Katalánský salám v nakrájeném sloupci, který byl už od pohledu dnes krájený, odvážila mi obsluha 20 deka, a všichni jsme byli spokojení, v tu chvíli.

Ale ne já doma, při večerním rozbalení. Prohlédněte si přiložené fotky. Pod třemi kousky koleček seshora jsem našel jeden kousek menšího nekulatého průměru. Divné, ale ja k jsem dále pokračoval, tak co tři až čtyři kolečka byly proložené oním "scvrklým" kolečkem, ne moc scvrklým, ale od pohledu viditelně starším stejným typem salámu, a to až do konce mého zakoupeného balení.  Rozdíl byl patrný i po čichu. Nebylo to čerstvé.

Jak se tedy ony menší "kolečka" jinak vonícího a staršího salámu dostaly mezi čerstvě krájená?
Z kráječe asi ne. Tady musela zapracovat lidská ruka a nápad.

Všichni víte, jak se krájí celé salámy na automatu - kolečko za kolečkem a úhledně spojené dohromady s mírnou boční odchylkou... V každém řeznictví je takový kráječ.

Vypadá to, že v tomto řeznictví, speciálně v této pobočce v Brně, nemají ztráty na salámech. Možná jen na těch dražších. Ale kdo ví. Přitom firma jako taková má dlouhodobou historii a vyhrála i Zlatou salimu za kvalitní potravinářské výrobky. Že by byla chyba ve vedení této jedné prodejny? Nebo se jedná o iniciativu obsluhy?

Osobně tam nakupuji pokaždé, když jdu kolem a zatím vždy dostáli svým reklamním letákům i kvalitě a čerstvosti. Ve výrobě tedy chyba nebude.

Máte někdo podobnou zkušenost s tímto maskováním starého mezi čerstvé? Ať už jde o krájený salám nebo třeba zeleninu či ovoce? Mimochodem, v jednom Kauflandu v Brně nabízeli plesnivé jahody, seschlé ředkvičky a dalšíplesnivé ovoce a zeleninu. Asi před dvěma týdny. Příště si to nafotím a zase napíšu. Ale to je na samostatný článek.

Ještě budu pátrat po GM potravinách - geneticky modifikovaných, které by se také neměly prodávat a dostávat na český trh. Už se tak i stalo ( oleje ze sóji), ale jsou GM potraviny v oběhu i nyní? A víte, o jaké potraviny se jedná? Jsme jako zákazníci dostatečnmě informovaní? Uvidíme.

Autor: Ilja Hynek | čtvrtek 15.5.2014 11:05 | karma článku: 22,40 | přečteno: 3075x
  • Další články autora

Ilja Hynek

Fobie - bojíme se všichni?

28.8.2015 v 5:12 | Karma: 11,18

Ilja Hynek

Kladivo na podnikatele? EET!

28.7.2015 v 12:25 | Karma: 22,94

Ilja Hynek

Psi a děti dohromady

20.6.2013 v 9:58 | Karma: 15,66

Ilja Hynek

Psi, kam se podíváš

18.9.2012 v 22:52 | Karma: 13,96

Ilja Hynek

Pokoušejí se mě zabít

22.4.2012 v 21:26 | Karma: 14,72

Ilja Hynek

Jak se zbavit důchodců...

12.12.2011 v 6:05 | Karma: 24,03

Ilja Hynek

Jak vypadá dokonale chráněná FVE?

20.9.2011 v 13:12 | Karma: 9,65
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1836x
Zajímám se o různé kulturní a nyní i politické akce. Kulturní ty netradiční. Píšu o tom, co lidi zajímá, i tom, o čem se nemluví, ale ví. HTML žije! a Seznam není všemocný!

Snažím se podávat nezkreslené informace, všechny zdroje si osobně ověřuju. Píšu o tom, co mě i ostatní lidi, jak se říká, "pálí".

Říkám pravdu natvrdo a píši o tom, co si můžu ověřit.

Co nevím, to se naučím a když mě někdo "poučí" v oboru, který neznám, beru to.

Je-li něco, co za to stojí, napíšu o tom.