EURO pod 20,- To je tvrdá česká měna!

Ano, takto nejak by to mohlo vypadat, kdyby se vrátilo podnikání českých podnikatelů a EURO bylo jako druhá měna. Tedy je to vize na pár let dopředu. Ale co nyní s EET? Přispěje ke snížení daní nebo zničí pár tisíc podnikatelů?

Je to vize. Tedy je to vize na pár let dopředu některých českých ekonomů, s cenou EURA pod 20 korun. Ale co kdyby bylo EURO ještě levnější a česká měna "tvrdší"? Pomohlo by snížení daní a zjednodušení administrace?

Já myslím že ano. levnější daně, snadnější podnikání, to je přeci pak radost platit daně a lidíé bude víc a dobrovolně. Zvyšování daní či poviinností podnikatele má účinek přesně opačný.

Jenže naše vláda - jak dllouho ještě tam tihle lidé budou ? - to s námi myslí přesně naopak. Držet EURO nad 27,- kč, víc administrativy, více daní a opět více utahování možností svobody podnikání. Klacky pod nohy nám háže naše vláda.

Nemyslím si, že se to bude líbit jakémukoli podnikateli. Tedy teď mluvím o těch "bežných" malých a středních, co žijí bez dotací za milony a k výběrovému řízení se steží dostanou, protože už se o tom dávno rozhodlo jinde.

Zkuste si státní zakázku... Na konci se pak jen divíte, proč vaše nabídka nevyhrála, když nakonec vybrali firmu, které je 8x dražší. A výsledek přitom stojí za nic... Vše je na předělání, ale státní firma je spokojená, dodavatel mlčí a odborníci z toho šílí!! A to výběrovým kritériem byla co nejnižší cena a doba dodání. Určitě se vás tu najde víc.

Ať už jde o IT obory, zakázky do základních nebo středních i vysokých škol, cyklostezky nebo rekonstrukce celých silnic. To se pod silnici nasype odpad a zasfaltuje se to. Pak se jen dozvíte, že 80 procent financí bylo poskytnuto z dotací EU. Ale kvalita žádná. Kam ty peníze pořád jdou?

Ale zpět k EET. Vyplňte anketu o EET, zda ano či ne. Jak všude v novinách čteme, nynější vláda má prostředky na to, jak vybírat daně, jenom to neumí, nebo nechce umět a zase to hodí na malé podnikatele.

A ti velcí, s miliardovými dotacemi, těch se to jako vždy nedotkne, protože už nyní zřejmě někde leží nějaká novelizace o EET a určitých firmách a jejich povinostech zda a jak  EET používat či ne. Uvidíme za pár měsíců a zase se budeme divit.

Pomožte mi s dotazníkem/anketou ohledně EET, potřebuji do 27.7 přes 1000 respondentů... nyní jich je třetina.

Mimo jiné, Evropská komise si o nás lidech na východě EU myslí, dle článku  iDNES, že jsme "lidé druhé kategorie", kteří nepotřebují kvalitu, což mě osobně hodně štve a vadí mi to. Ale to bude na další článek.

Autor: Ilja Hynek | čtvrtek 23.7.2015 9:23 | karma článku: 20,45 | přečteno: 620x
  • Další články autora

Ilja Hynek

Fobie - bojíme se všichni?

28.8.2015 v 5:12 | Karma: 11,18

Ilja Hynek

Kladivo na podnikatele? EET!

28.7.2015 v 12:25 | Karma: 22,94