Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sphagnum

15. 12. 2009 0:02
Když má někdo na zahradě hlubokou nazykrytou jámu

a spadne do ní dítě, tak všichni řeknou, že to bylo jasné, že tam ta jáma neměla být když mají malé dítě a neměli prcka nechávat na zahradě s jámou bez dozoru. Jáma samozřejmě sama nic neprovedla. Když někdo řekne to samé o psovi, tak je to z pohledu pejskařů nepřípustné.

0 0
možnosti

Andrea Bartosova

14. 11. 2009 13:05
Hlasim, ze mam take krvelacnou bestii - fenku retrivra

A je tak strasna a krvelacna, ze mi do ni ted nedavno nejaky ctihodny gentleman v obleku kopl - protoze jde po chodniku bez voditka a ocurava rohy (fena).. Nastesti ma krvelacna bestie, je tak pozitivni a naivni, ze si to nevysvetlila jako nasilny akt a jeste na toho kretena vrtela ocasem.. Za to ja jsem chytla hysterak..

0 0
možnosti

Martin V

14. 11. 2009 13:57
Re: Hlasim, ze mam take krvelacnou bestii - fenku retrivra

Vám se líbí, když vám nekdo očůrává rohy nebo nohy?

0 0
možnosti

pancho10

14. 11. 2009 1:38
Moje řeč.

Poslat venčit dospělou dogu bez vodítka a náhubku svoji devítiletou dceru do centra města může udělat jen opravdu nezodpovědný člověk.Holka se zakecala a MP ho musela uspat aby něco neudělal.Samozřejmě pes chránil pána ale tahal ji za sebou jako nudli.Normálně jako když za auto připojíč krabici polyesterenu.

0 0
možnosti

pěnice

13. 11. 2009 23:48
Mám psa,

ovčáka kříženého s něčím a je to fenka.Nikdy neublížila a je jí osm let.Každý by měl svého psa znát a vědět jak reaguje.Vím,že naše nesnáší jiné fenky,proto chodí na vodítku a s náhubkem.Na volno ji pouštím jen tam,kde jsme samia calou dobu pozoruji okolí a držím ji blízko sebe.Ovšem zároveň si myslím,že by rodiče měli vést své děti k tomu,aby nesahaly na cizí psy a respektovaly že na cizí se nesahá a pes není plyšová hračka.Pes chrání své území a proto si je lidé pořizují.Proto nechápu,jak mohou rodiče poslat dítě tam,kde vědí,že je tak velký pes.Okolí bude jistě vědět,zda pes je schopen branku otevřít.Spekulovat o tom,že branka byla nezajištěna,to snad by ten pes již dávno běhal po cestě.Také si myslím,že mít hlídacího psa,který bude každého vítat ,tak pak ho nemusím mít.Pes je tady proto,aby ochránil mě před vetřelci a jestli ho mám na svém pozemku,který je oplocen pak nevidím problém.

0 0
možnosti

maxas

13. 11. 2009 23:46
Bývalo druhdy pravidlo,

že pes, který napadnul dítě, ať už z jakéhokoli důvodu se okamžitě bez diskuzí střílel. Nezáleželo na druhu psa ani jeho služební kvalifikaci. Nebylo by od věci tuto zásadu oživit a zlegalizovat. Ubylo by jak agresivních nevychovaných psů, tak nezodpovědných nebo arogantních páníčků. Jenomže vono by to chtělo být jak by to mělo, Jó jenže.

0 0
možnosti

Martin V

14. 11. 2009 13:58
Re: Bývalo druhdy pravidlo,

Vím, že děda musel zastřelit služebního psa, který napadl pošťáka. Ale to bylo za komunistů, dneska by to nešlo, ostatní lidé nemají takovou hodnoutu jako domácí mazlíčci.:-/

0 0
možnosti

dropa

13. 11. 2009 23:03
Redukce

Počty "krvelečných" bestií by docela dobře zredukovalo povinné pojištění. A bylo by zcela na pojišťovnách zda bude např. čivava za 100.-na rok a jinej za 3000.- a samozřejmě spoluúčast majitelů na léčebných a dalších nákladech.:-)

0 0
možnosti

kOBLICH

13. 11. 2009 22:50
Co se stane...

... pokud dáte děcku do ruky nabitou, ale zajištěnou pistoli? Dokáže ji odjistit? Stiskne spoušť? Bude při tom stisku mířit na vás, na sebe, na zeď?

Asi jsou to nesmyslné otázky. Tak jinak: co budete dělat, když si někdo v parku bude hrát s pistolí, nebo řekněme, s kuší, v níž je vložen šíp? Řeknete jen svému děcku, aby si ho prostě nevšímalo? Asi ne, že? Budete honem, honem, prchat a zavoláte nejspíš policii.

Ovšem vaši mazlíčkové, to je přeci něco jiného. Ti neublíží, a pokud ano, pak jen v sebeobraně, což je vlastně správné. Zdá se vám ale také správné, najít své své děcko probodené šípem z výše zmíněné kuše a nad ním stojícího střelce, který by vám řekl: "...jsem se lekl, no..."?

A to vše píši jako milovník vekých psů a bývalý (bohužel) vlastník malamuta, kterého bych si ale - například - nikdy nedovolil pustit na volno v místech, kde je možný, třeba jen hypotetický, výskyt jiných psů nebo dětí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1836x
Zajímám se o různé kulturní a nyní i politické akce. Kulturní ty netradiční. Píšu o tom, co lidi zajímá, i tom, o čem se nemluví, ale ví. HTML žije! a Seznam není všemocný!

Snažím se podávat nezkreslené informace, všechny zdroje si osobně ověřuju. Píšu o tom, co mě i ostatní lidi, jak se říká, "pálí".

Říkám pravdu natvrdo a píši o tom, co si můžu ověřit.

Co nevím, to se naučím a když mě někdo "poučí" v oboru, který neznám, beru to.

Je-li něco, co za to stojí, napíšu o tom.