Diskuse

Jak se zbavit důchodců...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

redan1

12. 12. 2011 17:58
Podnikatelé v bydlení

Družstevní byty jsou trochu jiná kategorie, ale nájemní byty spravované podnikateli budou stále dražší, jak velí snaha po maximalizaci zisku, pokud to dovolí neviditelná ruka trhu. Pak je tady přece ještě sociální dávka na bydlení, kterou nám doporučil jeden takový podnikatel. Z cizího krev neteče, že, Jenomže to cizí zaplatíme my všichni z daní. Ti co říkají , běžte, podnikejte také, každý má nebo měl šanci. Je to totéž jako by říkali. Běžte, krást a loupit dokud je co. Soukromé podnikání v bydlení mi přijde stejně nemravné, jako podnikání ve vodě, energiích a surovinách. Už chybí jen vzduch. Ten ještě není zpoplatněn. Ale snad se také dočkáme. :)

0 0
možnosti

Martin V2

13. 12. 2011 6:49
Re: Podnikatelé v bydlení

Tak jim to natřete! Rozdávejte vodu a energie ve svých bytech zdarmaR^ Jistě budete mít úspěch a prostrý lid Vás bude milovatR^

0 0
možnosti

tridvaraz

12. 12. 2011 10:27
A důchodce není družstevník?

moc tomu  nerozumím, pokud je družstevníkem. tak tedy nejspíš už od doby, kdy se tam nastěhoval, tipuju už hodně dlouho. Proč tedy nemá byt v os.vlastnictví, družstevníci po doplacení úvěru přece přebírají byty do os.vlastnictví za anuitní cernu (jak tu dříve již někdo psal). Nebo se přistěhoval až nedávno?

0 0
možnosti

GoroBrno

12. 12. 2011 17:38
Re: A důchodce není družstevník?

NO, tento důchodce není družstevník, navíc ani majitel bytu. Nabídk abyla na cca 360.000, ale kde by je paní vzala. Natož někdo z rodiny.. Všechny byty jsou nyní družstevní, ale paní není v družstvu.

A i nyní není nikdo majitelem svého bytu. Zatím je tam družstvo, sem tam nějaká oprava, 2x za měsíc vymalování celého domu, bourání a zase malování.. Určitě tam není všechno, jak má být...

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

12. 12. 2011 7:36
osobo ...

vy se opravdu z nejakeho duvodu domnivate, ze o bydleni se ma starat nekdo jiny, nez clovek, ktery chce bydlet, pripadne jeho nejblizsi rodina ? proc by melo majitele (a je naprosto jedno, jestli je majitelem soukromnik, nebo druzstvo) jakkoliv zajimat, zda si nejaka babinka muze nebo nemuze dovolit platit najemne v tom kterem byte ? opravdu se domnivate, ze kdyz nekdo nekde bydli x let, ze tam musi bydlet i nadale, a to bez ohledu na svoji financni situaci ?

3 0
možnosti

jarinka

12. 12. 2011 8:04
Re: osobo ...

;-D no jistě, budeme platit nájemné jako mourovatí, ale barák nám bude padat na hlavu a majitel si užívat na Kanárech, tak si to někteří představují - komu se to nelíbí, ať si hledá nové bydlení ;-D;-(

0 0
možnosti

julie k.

12. 12. 2011 7:31
Kdo za to může?

Nerozumím vám, kdo by podle vás měl onu situaci řešit? Stát, respektive daňoví poplatníci? Tedy i ti, kteří investovali svoje peníze do vlastního bydlení a mysleli i na zadní kolečka? Přece ti důchodci pracovali, vydělávali peníze a měli možnost si střechu nad hlavou na stáří zajistit, jako to udělali jiní. Mám 88letou tchýni a ta má o čtyři roky mladší sestru, tchýně bydlí v 3+1, její sestra ve 2+1 v bývalých družstevních bytech, které si nechaly převést do osobního vlastnictví.  Bydlí v krajském městě a přesto problémy s bydlením nemají, tchýnina sestra se nikdy neprovdala, tudíž nemá ani vdovský důchod.  Když ti vámi zmínění důchodci si celý život lehkomyslně užívali a nezabezpečili se na stáří, asi jim opravdu nezbyde, než odejít do domu s pečovatelskou službou nebo domu pro seniory. Nebo jim můžete přispívat na bydlení ze svého, ale těžko to můžete chtít po lidech, kteří na své bydlení šetřili po celý život, nebo splácejí hypotéky.

1 0
možnosti

MacX

12. 12. 2011 7:39
Re: Kdo za to může?

No, jistě, ale takto staří lidé mohli převod do osobního vlastnictví realizovat jen tehdy, pokud něco takového v jejich domě bylo možné, a to nebylo zdaleka ve všech. Uvažte, že píšete o lidech, kteří šli do důchodu ještě někdy v 80. letech. Tehdy nikdo nemohl předpokládat, že se změní celý politický a ekonomický systém. Stejně jako dnes nikdo nepředpokládá, že se může změnit tento.

Je skutečně zajímavé, že tato země  po mnoha desetiletích kontinuálního ekonomického růstu má problém uživit a ubytovat svou populaci, když totéž zvládla tahle země před 80, 50 nebo 30 lety. Kdybyste byla schopná trošku inteligentně nahlédnou ven z láhve, tak si uvědomíte, že problém není nedostatek, ale rozdělení.

1 0
možnosti

jarinka

12. 12. 2011 7:22
Zbývá už jen

rozjet asistované sebevraždy. Ale kolik ty budou stát, nevíte někdo?

1 0
možnosti

Martin V2

12. 12. 2011 7:28
Re: Zbývá už jen

Pustě si plyn, účet už přijde pozůstalým a vy to nemusíte řešit.;-DR^

2 0
možnosti

Martin V2

12. 12. 2011 6:57
Měla byt koupit

Měla byt koupit do osobního vlastnictví, pravděpodobně to bylo pár korun a žádný nájem by neplatila.

0 0
možnosti

aroneček

12. 12. 2011 7:10
Re: Měla byt koupit

A za co?

0 0
možnosti

falm

12. 12. 2011 6:12
Překlep...?

"tedy bude dražší než v prace?, kde se má přiblížit sto korunám"

0 0
možnosti