Psi, kam se podíváš

18. 09. 2012 22:52:49
A to doslova. Psi všech možných ras a velikostí, a k tomu dva koně, se sešli v sobotu 15.září na dni otevřených dveří v Kynologickém klubu v Tišnově. Cílem bylo seznámit návštěvníky s činností tišnovského kynologického klubu a předvést na vlastní oči všem příchozím různé možnosti práce se psem.

Ilja Hynek

Tak například ti, co si pospíšili a přišli hned na začátek akce ve 14 hodin, viděli ukázky z výcviku psů těch nejmladších, psích štěňat. Následoval tanec se psem a hned poté ukázka canisterapie. V průběhu celé akce mohli rodiny nechat své děti vyřádit na skákací trampolíně, a kdo měl hlad, mohl si dát grilovaný klobás, nebo jen něco malého na zub.

DOD-kynologicky-klub-tisnov-13.jpg
O hudbu se průběžně staral Aritmic Band ze ZUŠ z Kuřimi. Následovala ukázka poslušnosti psů zkušených psovodů, kteří předvedli své znalosti s prací se psy. Například odložení za pochodu. Poté začala hrát ostrá živá hudba a objevilo se několik osob, které předvedli ukázky bojového umění. Lidí bylo stále dost a počasí přálo.

Dalším krokem organizátorů z tišnovského Kynologického klubu byla ukázka výcviku vodicího psa. Návštěvníci napjatě sledovali cvičitelku z brněnské školy pro výcvik vodicích psů, která prošla vytyčenou trasu a předvedla, jak takový pes ve výcviku vede svého cvičitele a jak povede svého budoucího nevidomého majitele. Také seznámila přítomné s časovou náročností výcviku vodicího psa.

Hned nato se objevili cvičitelé, kteří se svými psy provozují agility. Jde o sportovní disciplínu, kdy majitel psa doslova běhá vedle svého psa a snaží se jej směrovat přes různé překážky. Objevili se psi malí i velcí. U tohoto sportu se psy záleží na fyzičce jak psa, tak i majitele. DOD-kynologicky-klub-tisnov-17.jpg

Následovala další zvláštní ukázka, tentokrát psů záchranářů ze Svazu záchranných brigád kynologů ČR, kteří převedli své znalosti a práci se psy. Díky nim a jejich psům tak mají lidé v lavinách nebo zřícených domech šanci na přežití. Záchranářští psi je najdou pod sutinami nebo pod sněhem. Jejich vycvičený čich jim pomůže.

Den otevřených dveří se pomalu blížil ke konci a návštěvníky čekala nejzubatější předváděcí ukázka. Zadržení pachatele. Jednoduše obrany. Pes je v takovém případě cvičen k zadržení pachatele a k jeho sražení na zem zakousnutím do ruky. Předvedení si vzal na starosti zkušený instruktor, vedoucí Kynologického klubu Tišnov pan Martin Roučka.

Další fotografie zde na Rajčeti

Autor: Ilja Hynek | úterý 18.9.2012 22:52 | karma článku: 13.96 | přečteno: 1441x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 4.33 | Přečteno: 135 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.25 | Přečteno: 303 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 343 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 44 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1836

Zajímám se o různé kulturní a nyní i politické akce. Kulturní ty netradiční. Píšu o tom, co lidi zajímá, i tom, o čem se nemluví, ale ví. HTML žije! a Seznam není všemocný!

Snažím se podávat nezkreslené informace, všechny zdroje si osobně ověřuju. Píšu o tom, co mě i ostatní lidi, jak se říká, "pálí".

Říkám pravdu natvrdo a píši o tom, co si můžu ověřit.

Co nevím, to se naučím a když mě někdo "poučí" v oboru, který neznám, beru to.

Je-li něco, co za to stojí, napíšu o tom.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...