Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak prodat v řeznictví prošlé nebo starší potraviny za plnou cenu.

15. 05. 2014 11:05:19
V Brně v jednom renomovaném řeznictví a uzenářství, přišli na to, jak prodat oschlý nebo starší a tedy prošlý krájený Katalánský salám za plnou cenu. Kdybyste takový krájený salám viděli, tak už od pohledu byste jej nekoupili a vedoucí v řeznictví by ho musel odepsat jako ztrátu.
Katalánský salám čerstvý a schovaný starší, oschlýKatalánský salám čerstvý a schovaný starší, oschlýIlja Hynek

Ano, existují prodejny, které přímo nabízí prošlé zboží a upozorňují na to své zákazníky. Máme je v Brně, mají je i v Praze a ve spoustě obchodních domů i malých prodejen s potravinami najdete koutek s prošlými potravinami, většinou tyčinky, obalovací směsi, konzervy a plechovkové pití, kde je ale upozornění, že jsou po datu spotřeby!

Jde o to, že když jsem si očima vybral krásně pevný Katalánský salám v nakrájeném sloupci, který byl už od pohledu dnes krájený, odvážila mi obsluha 20 deka, a všichni jsme byli spokojení, v tu chvíli.

Hezky kulatý čerstvý a malý staršíAle ne já doma, při večerním rozbalení. Prohlédněte si přiložené fotky. Pod třemi kousky koleček seshora jsem našel jeden kousek menšího nekulatého průměru. Divné, ale ja k jsem dále pokračoval, tak co tři až čtyři kolečka byly proložené oním "scvrklým" kolečkem, ne moc scvrklým, ale od pohledu viditelně starším stejným typem salámu, a to až do konce mého zakoupeného balení. Rozdíl byl patrný i po čichu. Nebylo to čerstvé.

Jak se tedy ony menší "kolečka" jinak vonícího a staršího salámu dostaly mezi čerstvě krájená?
Z kráječe asi ne. Tady musela zapracovat lidská ruka a nápad.

Všichni víte, jak se krájí celé salámy na automatu - kolečko za kolečkem a úhledně spojené dohromady s mírnou boční odchylkou... V každém řeznictví je takový kráječ.

Vypadá to, že v tomto řeznictví, speciálně v této pobočce v Brně, nemají ztráty na salámech. Možná jen na těch dražších. Ale kdo ví. Přitom firma jako taková má dlouhodobou historii a vyhrála i Zlatou salimu za kvalitní potravinářské výrobky. Že by byla chyba ve vedení této jedné prodejny? Nebo se jedná o iniciativu obsluhy?

Osobně tam nakupuji pokaždé, když jdu kolem a zatím vždy dostáli svým reklamním letákům i kvalitě a čerstvosti. Ve výrobě tedy chyba nebude.

Máte někdo podobnou zkušenost s tímto maskováním starého mezi čerstvé? Ať už jde o krájený salám nebo třeba zeleninu či ovoce? Mimochodem, v jednom Kauflandu v Brně nabízeli plesnivé jahody, seschlé ředkvičky a dalšíplesnivé ovoce a zeleninu. Asi před dvěma týdny. Příště si to nafotím a zase napíšu. Ale to je na samostatný článek.

Ještě budu pátrat po GM potravinách - geneticky modifikovaných, které by se také neměly prodávat a dostávat na český trh. Už se tak i stalo ( oleje ze sóji), ale jsou GM potraviny v oběhu i nyní? A víte, o jaké potraviny se jedná? Jsme jako zákazníci dostatečnmě informovaní? Uvidíme.

Hlasujte ve finále Blogera roku

Autor: Ilja Hynek | čtvrtek 15.5.2014 11:05 | karma článku: 21.71 | přečteno: 2957x


Další články blogera

Ilja Hynek

Drsný příběh jedné šťastné rodiny

Je krásný nedělní jarní den, roku 2018. Blíží se devátá hodina ranní a je ticho. Podezřelé ticho. Zvláště, pokud jste rodina s třemi malými dětmi bydlící na kraji obce ve velkém domě se zahradou.

18.11.2017 v 17:29 | Karma článku: 7.47 | Přečteno: 488 | Diskuse

Ilja Hynek

Kolik mrtvol je potřeba pro vaše uspokojení?

Komu tuto otázku položit? A jak na ni asi odpoví. Já ji pokládám Vám, čtenářům blogu, k zamyšlení nad životem. Pozastavte se a zapřemýšlejte, kdy Vás naposledy uchvátily stovky nebo tisíce mrtvol, například v nějakém filmu?

7.5.2017 v 20:25 | Karma článku: 13.47 | Přečteno: 848 | Diskuse

Ilja Hynek

Fobie - bojíme se všichni?

Tolik fóbií jako poslední rok jsem už dlouho nezaznamenal. Obavy začínající na všechny možné písmena abecedy. Máme tedy fóbie - strach z něčeho? Neboje to jenom módní doplněk, aby bylo o čem mluvit. Lidi pořád o nečem mluví...

28.8.2015 v 5:12 | Karma článku: 10.13 | Přečteno: 369 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vladimír Kroupa

Od číšníka to byla, nezlobte se na mě, bláhovost…

Ne, nechci tomu chudákovi zmlácenému grupou násilníků, dávat vinu, jen si myslím, že kdyby postupoval s větší rozvahou, možná by vše dopadlo jinak...

24.4.2018 v 15:26 | Karma článku: 20.89 | Přečteno: 515 | Diskuse

Roman Enders

Horká kaše v praxi

Kvílení sirény, řev gum.....Zděšeně se otáčím. U chodníku zastavuje policejní auto. Příslušníci vyrazí, ani nezavřou dveře. Proběhnou těsně kolem mě bez povšimnutí....Fuj, to jsem si oddychl...

24.4.2018 v 15:25 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 128 | Diskuse

Jan Tichý

Koule ideologie není na šikmé ploše nikdy v rovnovážné poloze

Historie ukazuje, že pokud je překročena míra, s jakou je prosazována určitá společenská ideologie, v dlouhodobém horizontu se společnost dříve či později obrátí ke druhému extrému. Co bude následovat po liberalismu?

24.4.2018 v 14:46 | Karma článku: 7.68 | Přečteno: 100 |

Aleš Vavřinec

Jak objevit smysl života (a moje cesta k němu)

Celý dnešní článek by šel říci několika slovy - ano jde to, má to smysl, jděte do toho, fakt je to možný. Ano i vy, kteří tomu vůbec nevěříte a následující řádky pro vás budou tak trochu sci-fi, chci podpořit i vás - i vy můžete.

24.4.2018 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 116 | Diskuse

Johana Kroupová

To (ne) lidské v nás. Zabíjení autem (v Torontu včera) je jen důsledek

Nedávno jsem psala blog o zabitém chlapci na přechodu.Byla to nehoda. Včera najel do lidí v Torontu na přechodu německý řidič. Deset lidí zemřelo. Zmínila jsem se o tom na facebooku, že v takovém světě nemám dobrý pocit ze života.

24.4.2018 v 12:44 | Karma článku: 12.48 | Přečteno: 452 | Diskuse
Počet článků 44 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1817

Zajímám se o různé kulturní a nyní i politické akce. Kulturní ty netradiční. Píšu o tom, co lidi zajímá, i tom, o čem se nemluví, ale ví. HTML žije! a Seznam není všemocný!

Snažím se podávat nezkreslené informace, všechny zdroje si osobně ověřuju. Píšu o tom, co mě i ostatní lidi, jak se říká, "pálí".

Říkám pravdu natvrdo a píši o tom, co si můžu ověřit.

Co nevím, to se naučím a když mě někdo "poučí" v oboru, který neznám, beru to.

Je-li něco, co za to stojí, napíšu o tom.





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.