Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak prodat v řeznictví prošlé nebo starší potraviny za plnou cenu.

15. 05. 2014 11:05:19
V Brně v jednom renomovaném řeznictví a uzenářství, přišli na to, jak prodat oschlý nebo starší a tedy prošlý krájený Katalánský salám za plnou cenu. Kdybyste takový krájený salám viděli, tak už od pohledu byste jej nekoupili a vedoucí v řeznictví by ho musel odepsat jako ztrátu.
Katalánský salám čerstvý a schovaný starší, oschlýKatalánský salám čerstvý a schovaný starší, oschlýIlja Hynek

Ano, existují prodejny, které přímo nabízí prošlé zboží a upozorňují na to své zákazníky. Máme je v Brně, mají je i v Praze a ve spoustě obchodních domů i malých prodejen s potravinami najdete koutek s prošlými potravinami, většinou tyčinky, obalovací směsi, konzervy a plechovkové pití, kde je ale upozornění, že jsou po datu spotřeby!

Jde o to, že když jsem si očima vybral krásně pevný Katalánský salám v nakrájeném sloupci, který byl už od pohledu dnes krájený, odvážila mi obsluha 20 deka, a všichni jsme byli spokojení, v tu chvíli.

Hezky kulatý čerstvý a malý staršíAle ne já doma, při večerním rozbalení. Prohlédněte si přiložené fotky. Pod třemi kousky koleček seshora jsem našel jeden kousek menšího nekulatého průměru. Divné, ale ja k jsem dále pokračoval, tak co tři až čtyři kolečka byly proložené oním "scvrklým" kolečkem, ne moc scvrklým, ale od pohledu viditelně starším stejným typem salámu, a to až do konce mého zakoupeného balení. Rozdíl byl patrný i po čichu. Nebylo to čerstvé.

Jak se tedy ony menší "kolečka" jinak vonícího a staršího salámu dostaly mezi čerstvě krájená?
Z kráječe asi ne. Tady musela zapracovat lidská ruka a nápad.

Všichni víte, jak se krájí celé salámy na automatu - kolečko za kolečkem a úhledně spojené dohromady s mírnou boční odchylkou... V každém řeznictví je takový kráječ.

Vypadá to, že v tomto řeznictví, speciálně v této pobočce v Brně, nemají ztráty na salámech. Možná jen na těch dražších. Ale kdo ví. Přitom firma jako taková má dlouhodobou historii a vyhrála i Zlatou salimu za kvalitní potravinářské výrobky. Že by byla chyba ve vedení této jedné prodejny? Nebo se jedná o iniciativu obsluhy?

Osobně tam nakupuji pokaždé, když jdu kolem a zatím vždy dostáli svým reklamním letákům i kvalitě a čerstvosti. Ve výrobě tedy chyba nebude.

Máte někdo podobnou zkušenost s tímto maskováním starého mezi čerstvé? Ať už jde o krájený salám nebo třeba zeleninu či ovoce? Mimochodem, v jednom Kauflandu v Brně nabízeli plesnivé jahody, seschlé ředkvičky a dalšíplesnivé ovoce a zeleninu. Asi před dvěma týdny. Příště si to nafotím a zase napíšu. Ale to je na samostatný článek.

Ještě budu pátrat po GM potravinách - geneticky modifikovaných, které by se také neměly prodávat a dostávat na český trh. Už se tak i stalo ( oleje ze sóji), ale jsou GM potraviny v oběhu i nyní? A víte, o jaké potraviny se jedná? Jsme jako zákazníci dostatečnmě informovaní? Uvidíme.

Autor: Ilja Hynek | čtvrtek 15.5.2014 11:05 | karma článku: 21.71 | přečteno: 2970x


Další články blogera

Ilja Hynek

Drsný příběh jedné šťastné rodiny

Je krásný nedělní jarní den, roku 2018. Blíží se devátá hodina ranní a je ticho. Podezřelé ticho. Zvláště, pokud jste rodina s třemi malými dětmi bydlící na kraji obce ve velkém domě se zahradou.

18.11.2017 v 17:29 | Karma článku: 7.88 | Přečteno: 497 | Diskuse

Ilja Hynek

Kolik mrtvol je potřeba pro vaše uspokojení?

Komu tuto otázku položit? A jak na ni asi odpoví. Já ji pokládám Vám, čtenářům blogu, k zamyšlení nad životem. Pozastavte se a zapřemýšlejte, kdy Vás naposledy uchvátily stovky nebo tisíce mrtvol, například v nějakém filmu?

7.5.2017 v 20:25 | Karma článku: 13.76 | Přečteno: 850 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Karel Ábelovský

Hledání pravdy

... jako déšť, bylo a je jedno přirovnání popisujících současnou imigraci; jiní zas konspirují, mnohdy vskutku hodně přitaženě za vlasy, když tvrdí, že jde o řízenou likvidaci Evropy, například. Podívejme se, jaká je však pravda?

20.9.2018 v 16:19 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Pavel Jeřábek

My utíkali, vy nás nezajímáte

Leccos už bylo napsáno, přesto přihodím polínko. Nejsem žádný historik, ale... neprchali z naší země lidé za války? Neprchali odtud za minulého režimu, a dokonce v několika vlnách? Paralela se sama nabízí, a přece...

20.9.2018 v 13:44 | Karma článku: 12.25 | Přečteno: 791 | Diskuse

Vladimír Kroupa

O tom, co v ní nacházím, o tom, k čemu mě vede, o tom, že zůstávám hříšným chlapem…

Vedla mě k ní trochu náhoda, trochu věkem probuzená touha po poznání a hodně veliká touha po pochopení spousty věcí, včetně sebe sama. Zatím nevím, jestli poznám a už vůbec nevím, jestli pochopím...

20.9.2018 v 11:15 | Karma článku: 14.30 | Přečteno: 515 | Diskuse

Karel Ryšán

Ostuda, kterou se ještě chlubíme

Chlubit se něčím neslušným, špatným, nebo kriminálním, je projev psychické poruchy, pokleslé inteligence nebo puberťácké touhy pro zviditelnění. Jenže ono to začíná být běžné i mezi dospělými, rozumnými lidmi.

20.9.2018 v 8:57 | Karma článku: 29.04 | Přečteno: 1512 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Tak Český slavík letos nebude

Nad českou kotlinou se rozprostřel závoj chmur a beznaděje. Co jsou volby do Senátu, zastupitelstev atd. proti možnosti opět hodit hlas svému milci z obrazovky.

20.9.2018 v 8:52 | Karma článku: 25.07 | Přečteno: 955 | Diskuse
Počet článků 44 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1820

Zajímám se o různé kulturní a nyní i politické akce. Kulturní ty netradiční. Píšu o tom, co lidi zajímá, i tom, o čem se nemluví, ale ví. HTML žije! a Seznam není všemocný!

Snažím se podávat nezkreslené informace, všechny zdroje si osobně ověřuju. Píšu o tom, co mě i ostatní lidi, jak se říká, "pálí".

Říkám pravdu natvrdo a píši o tom, co si můžu ověřit.

Co nevím, to se naučím a když mě někdo "poučí" v oboru, který neznám, beru to.

Je-li něco, co za to stojí, napíšu o tom.





Najdete na iDNES.cz