Ilja Hynek

Fobie - bojíme se všichni?

28. 08. 2015 5:12:00
Tolik fóbií jako poslední rok jsem už dlouho nezaznamenal. Obavy začínající na všechny možné písmena abecedy. Máme tedy fóbie - strach z něčeho? Neboje to jenom módní doplněk, aby bylo o čem mluvit. Lidi pořád o nečem mluví...

Lidi pořád o nečem mluví, svádí spoustu svých chyb či nedostatků - nebo si to jenom namlouvají? - na své bližní.

Schválně, kolik fóbií dokážete vyjmenovat.. Vzpomenete si například na poslední dobou omílané XENO-fobie.. Nebo ARACHNO-fobie (ty pomlčky dávám jen pro názornost, pro šťouraly a lingvisty, jinak tam samozřejmě nepatří).

Co takhle ZOO-fobie - strach ze zvířat. Nebo třeba SYNGENESO-fobie? Znáte? Je to strach z příbuzných:). Skvělý, co?

A ještě jsem našel tyto... TEO-fobie - Strach z božího hněvu a trestu. Tou musí trpět nejméně polovina lidí na planetě. Nebo i víc. A co taková skvělá TACHO-fobie - Strach z rychlosti. Tou musí trpět ti pomalí řidiči, které potkávám na silnici. Někdo taky může mít obavy ze Hexakosioihexekontahexa-fobie – Strach z čísla 666. Přitom číslo 6 patří do řady 3,6,9 a dále.

Ovšem nejlepší je PANO-fobie - Strach ze všeho. Tihle lidé asi dlouho žít nebudou. Budou trpět stresem a neustále se bát čehokoli. Proto jsou tu psychologové na pomoc. Nebo Fobo-fobie - Strach z fobií.To už je k nepochopení.

Tohle si fakt museli vymyslet lidi, co se všeho bojí. Nebo ne? Jak to je? Máte nějakou fóbii? Soucit musíte mít s muži, trpící Venustrafobií - Strachem z krásných žen. A tak dále a dále. Stovky fóbií. Ale vede XENOFOBIE..

Přehled všech známých fóbií, přibližně 300, najdete zde: WIKI - http://www.fobie.div.cz/seznam-fobii.php

Autor: Ilja Hynek | karma: 11.18 | přečteno: 397 ×
Poslední články autora